vineri, 3 mai 2013

Pireu, cel mai mare port din Grecia

Pireu este un oras in adevaratul sens al cuvantului, un port din Grecia, unul dintre cele mai mari din Marea Mediterana. Orasul Pireu se gaseste la 10 km de Atena. Datorita importantei sale strategice, a fost exploatat inca din perioada epocii clasice, in jurul anului 450 I Cr, cand Temistocle a construit faimoasele Ziduri Lungi ce legau cele doua orase. Zidurile pot fi vazute si astazi, ca si vestigile altor cladiri vechi printre care si doua teatre antice. In afara faptului ca este cel mai aglomerat port din partea estica a mediteranei, acesta constituie si centrul in jurul caruia este concentrata cea mai mare parte a industriei.

Orasul Pireu a fost construit dupa un plan intocmit de Hippodamos din Milet la mijlocul secolului ViCr.
Statiunea se bucura de un climat de tip mediteranean, cu veri insorite si uscate si cu ierni blande si ploiase. In perioada estivala, temperaturile sunt intre 17oC si 29oC.
Centrul orasului surprinde vizitatorul prin strazile deosebit de superbe, prin curatenie, prin parculetele mici si bulevardele largi marginite de pomi.


Atractii turistice in Pireu:

- Colina Profitis Ilias unde se poate vedea o vedere panoramica asupra Golfului Saronic si a coastei Apollon.
- Muzeul Arheologic si Muzeul Naval
- Teatrul Veakio
- Suburbiile Pireului cu atmosfera proprie, cu micile porturi si cartiere populare
- Universitatea din Pireus fondata in anul 1938 cunoscuta sub denumirea de Scoala pentru Studii Industriale si redenumita in 1945 sub denumirea de Scoala Inalta pentru Stuidii Industriale.
- Muzeul National de Arheologie, unul dintre cele mai importante muzee de profil, situat in centrul Atenei si cuprinde o gama larga de obiecte preistorice , vase, sculptura si arta din Asia Mica, o colectie egipteana.
- Muzeul Maritim Grecesc inaugurat in anul 1955 si cuprinde aproape doua mii de exponate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu