vineri, 12 aprilie 2013

Atractii turistice in Rhodos - Acvariul

Acvariul orasului Rodos se afla pe malul marii in partea de nord a insulei. A fost construit intre anii 1934-1936 si dat in folosinta in anul 1937. A inceput sa functioneze ca acvariu-muzeu si unitate de cercetare din anul 1963 si apartine Centrului National de Cercetari Marine (CNCM) care isi dezvolta cercetarile marine in centre de oceanografie, pescarii si institute raspunzatoare de ape in interiorul insulei.
Cladirea in care se afla Acvariul din Rodos este construita in stil Art Deco. Acvariul este la subsolul statiei hidrobiologice si ofera vizitatorilor sansa de a vedea de aproape viata marina a Marii Mediterane estice.

Acvariul din Rhodos
Unul dintre scopurile statiei hidrobiologice este de a dezvolta si disemina cunostinte stiintifice despre mediul marin si conservarea acestuia. Scopul principal este de a pastra in muzeul sau o colectie impresionanta de organisme marine vii si sub forma taxiderma, pesti imensi si “monstri” marini, precum si o colectie mare de instrumente marine. Cu ajutorul sistemului de circulatie deschis al apei (40 de bazine cu un total de 75 000 de litri) acvariul reuseste sa recreeze conditiile naturale de viata pentru numeroasele specii de viata pe care le intretine. Unele dintre speciile intalnite in bazinele acestui bazin sunt: pesti colorati, testoase, crabi si moluste dar si rechini impaiati.

Acvariul din insula Rhodos, Grecia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu