vineri, 19 aprilie 2013

Cramele de vin din insula Santorini

Crama Art Space - insula Santorini

Este o crama gazduita de o pestera, a carei intrare se afla la 8 m sub pamant. Pestera se deschide intr-un strat de piatra, gros de 6 m, care creeaza mediul perfect pentru maturarea vinului.
Crama Art Space
Tel: 0030 22860 32774


Crama Art Space Santorini

Crama Antoniou - insula Santorini

Crama Antoniou este situata foarte aproape de port si este construita intr-o stanca. Nu se mai produce vin aici dar se fac degustari si se poate face un tur.


Crama Antoniou - Santorini

Mosia Argyros

Mosia Argyros este o podgorie de 5 acri, infiintata in 1903 de Georgios Argyros in satul Mesa Gonia, unde se foloseau metode traditionale de producere a vinului pentru piata locala.


Crama Boutari - insula Santorini

Este o crama foarte moderna localizata aproape de Megalochori. Drumul va va duce pe langa vii si apoi veti vedea cladirea ce seamana cu un depozit.

Crama Canava Roussos

Roussos este o crama detinuta de o familie care a produs cele mai cunoscute vinuri de pe insula inca din 1836, la Episkopi Santorini, Mesa Gonia.

Crama Gaia

Infiintata de catre doi agricultori talentati, crama Gaia si-a facut un nume in industria vinului din Grecia prin producerea unui vin sec de calitate superioara, Thalassitis.

Crama Gavalas

Crama Gavalas, in Megalochori, este rezultatul unei lungi traditii de familie. Detinatorii au fost implicati in fabricarea de vinuri inca din secolul al XIX-lea.

Crama Hatzidakis

Crama Hatzidakil a fost fondata in 1997 de Haridimos si Konstantina Hatzidakis. Familia Konstantinei a detinut podgorii in satul Pygros Kallistis, pe drumul ce duce la manastirea Profetului Ilia.

Crama Santo

Aceasta este o crama foarte moderna, unde tehnologia este in totala armonie cu metodele traditionale de productie a vinului. Crama este construita pe 5 nivele.

Crama Sigalas

Crama Sigalas a fost infiintata in 1991 si este localizata pe platoul de la Oia, in cel mai pitoresc sat de pe insula. De fapt, este localizata in regiunea Baxedes, faimoasa pentru viile sale.

Crama Volcan

Un tur al acestei crame va va duce in subteran, unde veti parcurge un tunel lung unde se pot vedea numeroase exponate. Cu ajutorul unui ghid audio va va fi explicat procesul fabricarii vinului.

Crama Halaris

Crama Halaris este localizata in Perissa, o zona cu privire spre plaja in sudul insulei Santorini. Aici se produce vin de cateva decade si se ofera tururi ghidate ale cramei si podgoriei.

Podgoria Heliopoulos

Desi este o crama mica, via produce un vin alb de calitate superioara. Vinul este produs dintr-un tip de struguri specifici insulei, Assytiko, care au o aroma prospata si suculenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu