joi, 2 mai 2013

Biserica Agios Therapon din Mytilini

Biserica Agios Therapon din Mytilini, domina imprejurimile prin prin constructia sa impozanta si atent elaborata. Arhitectura sa se remarca prin unicitate si originalitate, surprinzandu-se elemente Neoclasice si Renascentise.
Dedicata Sfantului Ioan Vintecatorul, biserica a inceput a fi construita la inceputul secolului al XIX-lea, insa, finalizata abia in 1935 deoarece, situatia econmica din acea perioada a impiedicat ridicarea monumentului intr-un timp mai scurt. Arhitectul acestei bicerici a fost Argyris Adalins care a combinat elementele din stilurile arhitecturale ce dominau partea vestica a Europei (Baroc, Roccoco, Neoclasicism etc). De asemenea, se observa si stilul Gotic, care, confera cladirii un stil impresionant si distinctiv in compartie cu celelalte biserici din zona. In interiorul Bisericii se gasesc numeroase icoane vechi, pictate cu secole in urma, care impresioneaza prin modul in care au fost consevate.
Fotografiile, ca de altfel in majoritatea bisericilor, nu sunt permise deoarece acestea pot dauna operelor de arta care sunt si asa in curs de uzare din pricina trecerii timpului.
Biserica Agios Therapon, se diferentiaza de celelalte biserici prin arhitectura impresionanta pe care o detine, prin maiestria cu care diferitele stiluri arhitecturale au fost combinate armonios, in asa fel incat rezultatul sa fie o construtie minunata si nu un kitsch.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu