joi, 2 mai 2013

Atractii turistice in insula Lesbos - Fortareata Mytilini

Fortareata Mytilini, inconjurata cu pini, este situata in varful unui deal in apropierea portului Mytilini. Cetatea, cu o istorie ce trimite la vremurile demult apuse, este considerata una dintre cele mai importante si mari fortarete din zona Mediterana.
Sanctuar al zeitei Demetra, construirea fortaretii Mytilini a inceput in perioada biziantina (aproximativ anii 438-565 d.Hr), cand, pe teritoriul Imperiului s-a inceput construirea unor structuri pentru o eventuala defensiva militara. Materialul folosit in construirea foraretii a fost luat din vechile cladiri ce se aflau in paragina, incluziv din demolarea vechiului teatru Mytilini.


Fortareata Mytilini
Forma fortaretii, care este vizibila si in prezent, a fost consolidata in perioada in care familia Genoese Gattilusio s-a aflat la conducere, atunci, punandu-se pus un mare accent pe renovarea si reconstructia zidurilor. De-a lungul anilor, fortareata a fost atacata de nuneroase popoare ce se aflau in procesul de expansiune teritoriala, fapt ce a dus la distrugerea unor parti din ea. In zilele noastre, fortareata este un obiectiv turistic, in interiorul ei putandu-se vizita galeriile subterane in care se refugiau femeile si copii pe perioada razboiului, precum si o cisterna cu o capacitate de 4000 m3, si o scoala islamica, ridicata in perioda Imperiului Otoman.
Vizitand fortareata Mytilini, veti fi impresionati de observarea structurii rigide a acesteia, precum si de numeroasele evenimente ce se organizeaza, pe timpul verii, in interiorul cetatii. De asemenea, de aici, se pot privi minunatele peisaje din departare, deoarece fortareata este situata la inaltime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu